Side Area Image

Dobrodošli v svetu, kjer narava in inovacija združujeta moč!

+386 51 605 402
info@jol.si
Image thumbnail

Peleti

KAJ SO PELETI?

Peleti so gorivo iz biomase in so lahko iz vseh vrst lesa. Naši peleti so posebej oblikovani za vaše udobje in trajnostno ogrevanje. Izdelani so iz najkakovostnejšega smrekovega lesa, zagotavljajo pa vam čist in učinkovit vir toplote.

ZAKAJ SE PRI VSEH PELETIH OMENJA LUBJE?

Pričetek z gozdnimi avanturami se lahko konča s težavami, če govorimo o lubju. Pri vlačenju hlodovine po gozdnatih tleh se na lubju rade zadržijo nezaželene nečistoče, kot so zemlja, pesek in razni minerali. Ti ostanki niso zgolj neprijetni za oči, temveč imajo lahko tudi resne posledice na delovanje kurilnih naprav. Prisotnost lubja pa v kuriščih pušča tudi velike količine pepela.
Zaradi prisotnosti teh nečistoč v lubju lahko kurišča postopoma zamašijo in zmanjšajo moč peči, v nekaterih primerih celo do ugasnitve. Zavedamo se pomembnosti čistosti in učinkovitosti peletov, zato uporabljamo hlodovino, ki je predhodno olupljena. Naši peleti so zato pristno čisti smrekovi peleti brez lubja, kar zagotavlja nemoteno gorenje, optimalno moč in večje zadovoljstvo pri ogrevanju.

Naši peleti

Naši peleti so izdelani izključno iz smrekove hlodovine slovenskega porekla

Premer naših peletov je 6 mm

Naši lesni peleti odlikujejo prestižen certifikat S4Q Razreda 1, kar pomeni vrhunsko kakovost in trajnost.

Les, ki ga uporabimo za pelete je iz slovenskih dobro opravljalnih gozdov

Vse hlode najprej olupimo in tako zagotovimo, da so naši peleti popolnoma čisti in brezhibni, ker ne vsebujejo lubja.

Visoka kurilna vrednost pomeni, da boste z vsakim peletom doživeli intenzivno in učinkovito toploto, ki bo vaš dom napolnila z udobjem.

Naši peleti vsebujejo izjemno malo vlage, kar omogoča boljšo kurilno vrednost.

Vsebnost pepela v naših peletih je manjša od 0,7%, tako zagotavljamo ne le vrhunsko učinkovitost zgorevanja, temveč tudi minimalno količino pepela. To pomeni manj čiščenja in več časa za uživanje v toplini vašega doma.