Side Area Image

Dobrodošli v svetu, kjer narava in inovacija združujeta moč!

+386 51 605 402
info@jol.si
Image thumbnail

Lesni peleti

100% smrekovi peleti brez lubja slovenskega porekla

lesni peleti

Pri obdelavi hlodovine pridobimo več kot le žagan les; pridobimo tudi lesne ostanke. Lubje, ki nastane kot stranski produkt lupilne linije hlodovine, uspešno uporabimo kot gorivo za lastno kurjavo. Žagovino, manjše lesne dele in deske z napakami, ki ne izpolnjujejo standardov za izdelavo oken, pa usmerimo v proces proizvodnje pelet. S tem učinkovito izkoristimo vsak del lesa, poskrbimo za trajnostno ravnanje z viri ter hkrati ponudimo vrhunske izdelke za ogrevanje vašega doma.

Proces izdelave lesnih peletov

Pri procesu izdelave peletov uporabljamo skrbno izbrano žagovino, ki je predhodno fino mleta in osušena na želeno vlago. S pomočjo inovativne tehnologije nato pelete oblikujemo preko matrice, zagotavljajoč optimalno dolžino do 30 mm. Pri tem smo še posebej pozorni na drobljivost, saj želimo, da so naši peleti visoke kakovosti, kar pomeni manj drobljenja in večje zadovoljstvo pri uporabi.

manj kot 10% vsebnost vlage 0
manj kot 0,7% vsebnost pepela 0
100% smreka brez lubja 0

Zavedamo se, da je pomembno, kako peleti delujejo v vaši peči. Zato se naši peleti odlikujejo po nizki drobljivosti, kar preprečuje nastanek prahu in drobnih delcev na dnu vreče. To ne le olajša doziranje peči, temveč tudi izboljša njeno učinkovitost, kar se odraža v nižjih stroških ogrevanja.

Naši peleti imajo cca 17500 Kj/Kg kurilne vrednosti kar pomeni, da boste z vsakim peletom doživeli intenzivno in učinkovito toploto, ki bo vaš dom napolnila z udobjem.

Naši peleti vsebujejo izjemno malo vlage, kar omogoča boljšo kurilno vrednost.

dobro izgorevanje

dobro izgorevanje

manj čiščenja

toplota brez meja

Čiščenje lubja

Naj vas prepriča tudi dejstvo, da so naši peleti brez lubja. Izdelani iz 100 % smrekovega lesa, so popolnoma čisti in prispevajo k ekološkemu ogrevanju nove generacije. Z njimi boste dosegli visoko kurilno vrednost z manjšo porabo, saj potrebujete le polovico količine v primerjavi s kurilnim oljem.

0

LUBJA

Naši peleti ne vsebujejo lubja

100

SMREKA

Peleti so izdelani izključno iz smrekovega lesa.

100

SLO POREKLO

peleti izdelani iz slovenskega lesa iz dobro upravljalnih gozdov

10

VLAGA

Naši peleti vsebujejo manj kot 10% vlage

Lastnosti dobrih lesnih peletov:

čim manj prahu v vreči

gostota nasutja: 625 kg/m3

vlažnost manj kot 10%

vsebnost pepela mora biti čim manjša - pod 0,7%

dolžina peleta mora biti manjša od 30 mm

premer peletov naj bo cca 6mm